Din dorinta de a sustine serviciile medicale, antreprenorul american Elon Musk se implica oferind resurse pentru fabricarea ventilatoarelor pentru respiratie mecanica.

„V-om produce ventilatoare daca va fi cazul” spune Musk intr-o postare pe Twitter https://twitter.com/elonmusk/status/1240486275892662273 de Miercuri 18 Martie 2020. In urma unui apel telefonic din partea lui Nate Silver, editor sef la fivethirtyeight.com, prin care-i confirma lipsa acestor ventilatoare, Elon Musk raspunde

” Despre cate ventilatoare e vorba mai exact in acest moment ?” Noi le putem realiza, avem tehnologia la dispozitie deoarece masinile Tesla si navetele din programul SpaceX sunt dotate cu astfel de sisteme de filtrare a aerului insa nu se pot face chiar peste noapte.

Continuarea discutiei in limba engleza pe link-ul asta https://www.space.com/elon-musk-ventilators-coronavirus-pandemic.html

Elon Musk este unul dintre vizionarii cu care suntem contemporani si un om care se implica in multe alte proiecte, unul dintr ele fiind transportul terestru de mare viteza. In 2018 am filmat un interviu cu unul dintre studentii care au avut bafta sa-l intalneasca in cadrul unei competitii pe care o organizeaza si premiaza SpaceX si Virgin. E vorba de Hyperloop.

La subiectul asta am sa revin ca-i chiar interesant.

Lasă un răspuns