Ultimul din primul model de naveta cargo DRAGON a celor de la SpaceX, a revenit pe Pamant marti, 7 Aprilie, dupa o misiune indeplinita cu succes catre ISS – Statia Spatiala Internationala. Cu aceasta a 3-a misiune indeplinita (a acestei navete) a incheiat aventura inceputa in toamna lui 2012 dar si primul contract cu NASA in valoare de 1,6 miliarde de dolari. CRS20 chiar asta insemna pe scurt, a 20-a misiune de Commercial Resupply Service.

SpaceX posta pe Twitter un mesaj in care confirma amerizarea navetei in Pacific la aproximativ 6 ore de la desprinderea de ISS.

Dragon 1
By NASA – https://www.flickr.com/photos/nasa2explore/48432875977/, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=81416341

Naveta Dragon cu indicativul de misiune CRS20, sa desprins de CANADARM 2, bratul robotic al Statiei Spatiale la ora 10 si 6 minute (ora Romaniei) chiar cand trecea pe deasupra Vietnamului. Momentul desprinderii marcheaza asadar finalul unui proiect ce a demonstrat ca o companie privata poate se ofere astfel de servicii de transport spatial, pana nu demult apanajul guvernelor din tarile bogate.

Asteptam sa vedem noul model DRAGON 2, care deja e in probe avansate si poate avea echipaj uman.

Lasă un răspuns