RodeCaster Pro_frontal

De curand am cumparat de la MUZIKER un mixer digital de la RODE. Tot urmarind pe net o solutie pentru a rezolva problema MIX-MINUS-ului (care ma chinuit mult la Korg), am gasit doua produse, prima RODECASTER Pro si cealalta la ZOOM LiveTrack L8.

Ambele au avantaje si dezavantaje iar in randurile urmatoare am sa vorbesc despre primul. Dupa ce am citit si vazut pe YouTube ce pot face fiecare am decis sa-l cumpar pe RODECaster Pro.

Inca de la prima vedere, RODECaster Pro te fascineaza. Materialul folosit pe partea frontala este din aluminiu deosebit de bine finisat si se simte cu adevarat profesional. Sliderele au cursa lunga ca cele din studiourile profi iar butoanele sunt tot din aluminiu.

Controalele sunt generoase ca marime, usor de apasat iar ecranul tactil este destul de mare si acomodeaza o groaza de informatii (mai ales cu noul software in versiunea 2.1 beta). Butonul de REC e BIG si atrage atentia din prima clipa. In repaus are culoare verde cu efect clipitor de „respiratie”. Cand accesezi cardul se face albastru iar pe rec este, evident rosu. Butoanele de volum al castilor si cel pentru boxe sunt foarte bine integrate in panou, in dreapta sus asa incat sa nu interfereze cu sliderele de volum unde umbli mult mai des.

Asadar, toate comenzile sunt pe panoul frontal iar conectorii si mufele sunt pe spate (nu la vedere ca la ZOOM) iar asta-i da un aspect mult mai ingrijit si mai nisat.

RodeCaster Pro panou spate

E drept, RODE a gandit acest aparat sa fie folosit de toata lumea in special de cei neexperimentati cu aparatura si care-si doresc sa inregistreze sunet de cea mai buna calitate concetranduse pe simplitate, eleganta si aspect aerisit. Apoi, o vedere laterala demonstreaza si imaginatia design-erilor de la RODE.

RodeCaster Pro_lateral
Imagine laterala ce devoaleaza aspectul futuristic al acestui mixer.

In scurt timp am sa revin cu o prezentare video a aparatului si cu primele impresii.

Am luat la pachet si un microfon PodMic conceput special de RODE sa insoteasca acest mixer. Aviz amatorilor.

Lasă un răspuns