Ai zice ca-i o gluma dar cei de la NASA ne demonstreaza ca e cat se poate de real.

In urma raspandirii Coronavirusului in America si cei de la NASA au fost nevoiti sa ia masuri si pilotii lui Curiosity il comanda din sufrageria proprie.

Members of NASA's Curiosity Mars rover mission team took photos of themselves on March 20, 2020, the first day they all worked remotely.
Members of NASA’s Curiosity Mars rover mission team took photos of themselves on March 20, 2020, the first day they all worked remotely.
(Image: © NASA/JPL-Caltech)

Jim Bridenstine, seful agentiei care se ocupa de traseul lui Curiosity pe Marte, a ordonat lucratorilor sa lucreze de acasa, exceptand doar cativa.

Asadar, printre lucrurile de care se ocupa acasa, ca fiecare, acestia trec apoi la comanda robotului fiecare avand in atentie diferite obiective si manevre pe care Curiosity le asculta si le executa fara comentarii. Acolo, Covid19 nu a ajuns.


Din 20 Martie, toata echipa lucreaza de acasa si asta e chiar o premiera, o situatie pe care cei in cauza nu o mai experimentasera pana acum, lucrul la acelasi task insa fara a fi in aceeasi camera cum sunt de obicei la Jet Propulsion. Prin urmare si comunicarea intre membrii echipei este cu totul alta, toata discutia purtandu-se prin internet, au ajuns si la 15 canale de chat.

Dupa cateva teste, echipa a reusit sa trimita comenzi complexe robotului iar acesta a executat o forare intr-o roca.

Intregul subiect pe pagina SPACE.COM

 

Lasă un răspuns