Săptămâna trecută l-am vândut pe ATEM Mini și l-am cumpărat pe ATEM Mini Pro. De ce ? Păi calculatorul (laptopul) cu care editez nu era în stare să ducă calumea niciunul din softurile de broadcast. Pe XSplit nu, cu OBS uita de canalele audio la prima mișcare între scene, în vMix alte bălăcării. Bă nenică, am zis, gata. Facem upgrade. Și am facut. Din păcate, primului nu am apucat să-i fac un review dar ăsta nu a scăpat. Oricum, pe funcțiile principale sunt identice.

Că tot ne plângeam noi pe forumuri că nu avem multiview pe mixer, Blackmagicdesign a venit cu soluția. A scos pe piață un model Pro ce are rezolvată carență predecesorului și mai are câteva opțiuni în plus.

Pe lăngă fantasticul multiview, au pus și înregistrarea producției pe hard portabil direct din conectorul USB-C. Dar nu sau oprit aici și au mai pus posibilitatea de a face stream direct din portul de LAN pe YouTube, Facebook si Twitch. Astea la 1080p 60fps maxim. Beton zic.

Multiview te ajută să vezi „ce vine” de pe fiecare cameră și astfel să știi când este pregătită să o pui în Program, la ieșire. Pe net am tot căutat soluții și am găsit unele însă destul de scumpe și complicate (monitoare video cu HDMI Out) pe care apoi le cuplai la intrările mixerului. Problema era alta aici, alte patru alimentatoare, încă patru cabluri hdmi, încă patru suporți pentru monitoare …. și uite așa se complica problema. Păi de la o chestiune ultra portabilă făceai o struțocămilă de nu mai știai de tine și portabilitatea pierea odată cu banii dați pe toate acareturile astea.

Chiar dacă la preț al doila e dublu, consider că a meritat și în continuare vă las să vedeti unboxingul și primele impresii cu ATEM Mini Pro.

Lasă un răspuns