Saptamana trecuta l-am vandut pe ATEM Mini si l-am cumparat pe ATEM Mini Pro. De ce ? Pai calculatorul (laptopul) cu care editez nu era in stare sa duca calumea niciunul din softurile de broadcast. Pe XSplit nu, cu OBS uita de canalele audio la prima miscare intre scene, in vMix alte balacarii. Ba nenica, am zis, gata. Facem upgrade. Si am facut. Din pacate, primului nu am apucat sa-i fac un review dar asta nu a scapat. Oricum, pe functiile principale sunt identice.

Ca tot ne plangeam noi pe forumuri ca nu avem multiview pe mixer, Blackmagicdesign a venit cu solutia. A scos pe piata un model Pro ce are rezolvata carenta predecesorului si mai are cateva optiuni in plus.

Pe langa fantasticul multiview, au pus si inregistrarea productiei pe hard portabil direct din conectorul USB-C. Dar nu sau oprit aici si au mai pus posibilitatea de a face stream direct din portul de LAN pe YouTube, Facebook si Twitch. Astea la 1080p 60fps. maxim. Beton zic.

Multiview te ajuta sa vezi „ce vine” de pe fiecare camera si astfel sa stii cand este pregatita sa o pui in Program, la iesire. Pe net am tot cautat solutii si am gasit unele insa destul de scumpe si complicate (monitoare video cu HDMI Out) pe care apoi le cuplai la intrarile mixerului. Problema era alta aici, alte patru alimentatoare, inca patru cabluri hdmi, inca patru suporti pentru monitoare …. si uite asa se complica problema. Pai de la o chestiune ultra portabila faceai o strutocamila de nu mai stiai de tine si portabilitatea pierea odata cu banii dati pe toate acareturile astea.

Chiar daca la pret al doila e dublu, consider ca a meritat si in continuare va las sa vedeti unboxingul si primele impresii cu ATEM Mini Pro.

Lasă un răspuns