Podcast

Bun venit, cititorule

În acestă arie găsești podcasturi înregistrate in diferite ipostaze. Pentru că la momentul ăsta e pandemie de COVID-19, majoritatea invitaților v-or fi la distanță. Prin urmare, discuțiile sunt înregistrate prin SKYPE, TEAMS, ZOOM sau telefonic.

Dacă doriți să vă abonați la aceste emisiuni, le puteți găsi pe următoarele link-uri.

AnchorBreakerGoogle PodcastOvercastPocket CastsRadioPublic și pe Spotify

sau poți folosi RSS Feed în playerul tău favorit sau în Thunderbird (eu pe ăsta-l folosesc de ani de zile pentru mail, știri, podcast…)


S.1_Ep. 1

În acest podcast vorbim cu Viorel Sima despre cum sunt difuzați artiștii români în FM-ul englezesc.

S1_Ep. 2

Un scurt comentariu despre timp. Înregistrarea a participat la concursul international organizat de RODE.

S1_Ep. 3

Vorbim despre cum „producem” tablete și telefoane în țară. Acest episod dezvăluie cu sunt realizate terminalele mobile în Romania.

S1_Ep.4

În acest episod, invitatul este bunul meu prieten din IAȘI cu care am petrecut foarte multe ore împreună chiar dacă de la distanță. Am realizat emisiuni de radio în care vorbeam la acea vreme de IT într-un format foarte fain. De fapt, noi așa ne-am cunoscut, eu căutam un coprezentator pentru acest tip de emisiune și el a venit și cu numele ei care astăzi dă numele acestui blog personal și podcastului, ERA DIGITALA.
Pregăteam emisiunile cu mult timp înainte și după emisia ce dura 2 ore stăteam în continuare de vorbă prin Skype să pregatim următoarele subiecte dar ore în șir vorbeam și despre iubirea noastră comună, muzica. O surpriză enorma a fost să descopăr în Mihail, un mare fan al muzicii cu care eu am crescut și sunt 20 de ani diferență de vârstă între noi. Despre asta vorbim intr-un episod viitor.
Emisiunea durează 45 de minute și o să-l auziți pe Mihail povestind câteva lucruri despre el și despre activitatea lui pe canalul de youtube, PC AREA.

S1_Ep.5

O scurtă discuție cu fratele meu care a decis să-și continue aventura vieții alături de familia lui în Anglia. În Decembrie 2020 se fac 2 ani de la momentul mutării și am vrut să aflu cum se simte el acolo, cu sunt primiți și priviți cei ce aleg să muncească în UK.

S1_Ep.6

În 24 August 1995 se lansa oficial sistemul de operare Windows 95, ce avea să ne atragă pe mulți în lumea calculatorelor iar în acest episod vorbim depre experiența noastră cu el. Spun a noastră căci echipa de dezbateri se întregește cu participarea lui Ionuț Ustinescu, cu care deasemenea am fost colegi de radio. 

Discuția încearcă să aducă în atenția ascultatorului, emoția primei întâlniri cu lumea calculatoarelor. Cu câtă nedumerire ne uitam la un calculator în acei ani de inceput când tot ce știam noi era maxim, Commodore, Cobra sau HC in variantele lui 85, 90, 95 sau 2000 (cel care era livrat cu unitate de floppy de 5) produse de ICE Felix din Bucuresti.

Emisiunea durează aproape 2 ceasuri, așa că fiți pregătiți. În unele momente arăt la cameră câte o chestiune din ce mai am rămase pe post de „asta se păstrează și se lasă moștenire”. Pentru a le vedea, vă invit pe canalul de Youtube al lui Mihai care se numește PCArea iar link-ul este AICI.

Sper să vă facă plăcere ascultarea acestui episod.

<iframe src="https://anchor.fm/lazar-cornel/embed/episodes/Remember-Windows-95-elidnc" height="102px" width="600px" frameborder="5" scrolling="no"> </iframe>